snowboarden in vallandry

Het skigebied van Vallandry !

Vallandry is een knus bergdorpje met restaurants, barretjes en winkels. Het kenmerkt zich door een gespreid aanbod van kleinschalige residenties en grote, comfortabele chalets aan de pistes. Het is erg geliefd bij Nederlandse en Belgische wintersporters.

Skiën in Vallandry betekent skiën in het bos. Het skigebied ligt voor het grootste deel verscholen in het uiterst bosrijke landschap en kenmerkt zich - doorgaans - bovendien door een opvallend goede kwaliteit van de sneeuw.

Vallandry is onderdeel van het skigebied Paradiski. Paradiski biedt een niet te evenaren variëteit aan stijlen. De drie bestemmingen (La Plagne, Les Arcs en Vallandry), die samen twintig skidorpen herbergen, is het aantal mogelijkheden qua type accommodatie uitzonderlijk hoog. Een familiaal vakantieverblijf in een klein Savoyaards dorp temidden van een enorm skigebied.

De Vanoise Express, een dubbeldekse gondellift voor 200 personen met een lengte van 2 km., verbindt Les Coches (La Plagne) met Vallandry (Les Arcs). Door deze samenvoeging staat het skigebied in de top-3 van s´werelds grootste skigebieden, een megagebied dat met de modernste snufjes het de rasskieër naar de zin maakt.

Het mag duidelijk zijn, de mogelijkheden zijn vrijwel oneindig. Dit geldt voor de pisten, van eenvoudig tot zeer uitdagend, maar ook voor de bestemming. Met toppen boven de 3.000 meter is sneeuwzekerheid geen issue.

Wat te doen in Vallandry?

 • Wandelen (hiking)

  Wandelen (hiking)
  Peisey-Vallandry ligt aan de rand van het Nationale Parc de la Vanoise, dat heeft enkele spectaculaire wandel routes voor alle niveaus, vanaf rustige familie wandeling tot aan de professionele beklimmingen van de massieve pieken in de regio. Er zijn zelfs 6 schuil-plaatsen in de regio voor diegene die langere wandelingen gepland hebben.

 • Nordic Skiing

  Nordic Skiing
  Peisey-Vallandry is één van de grootste skigebieden in de Tarentaise : 43 km aan pistes gelegen aan de rand van het Vanoise Nationale Park en beschikt over een weelde aan flora en fauna : gemzen en steenbokken, lariksbossen en bevroren watervallen; plaatselijk erfgoed – dorpjes, gehuchten en mijnen. Voor de bezoekers van dit gebied is er veel te ontdekken.

 • Sledetochten met honden

  Sledetochten met honden
  Peisey-Vallandry is een uitstekende omgeving om te genieten van de overweldigende vergezichten en het plaatselijke wild. Maak eens een tocht op de slee getrokken door 10 honden of leer zelf een slee te besturen die getrokken wordt door 3 honden. Met een beetje geluk ziet u steenbokken of gemzen.

 • Tochten met een door paarden getrokken slede.

  Tochten met een door paarden getrokken slede.
  Maak een tocht met een door paarden getrokken slee en ervaar de verschillende uitzichten op de bergen. Geniet, warm ingepakt in dekens, ontspannen van de rit door het Vanoise Nationale Park . Deze rit/tocht begint in het mooie, oude dorpje Nancroix.

 • Sneeuwwandelen op “speciale” schoenen

  Sneeuwwandelen op “speciale” schoenen
  In het Frans heet dit “ lopen op raquettes”. Op deze wijze/manier komt u op plaatsen in de bergen die voor skiërs niet bereikbaar zijn. Ga samen met een gids op pad om prachtige wandelingen te maken. U kunt ook zelf deze speciale schoenen huren om het Vanoise Nationale Park te ontdekken en met wat geluk kunt u het wild dat in dit gebied leeft tegenkomen.

 • Para-gliding (zweefvliegen)

  Para-gliding (zweefvliegen)
  Of u in de winter vliegt over de besneeuwde bergtoppen met de skiërs op de pistes onder u dan wel dat u in de zomer gebruik maakt van de thermiek om over de bergtoppen te zweven : dit is één manier om een overweldigende indruk van de omgeving te krijgen. Peisey-Vallandry Verhuur werkt samen met een plaatselijke school en zij kunnen een tandem-vlucht organiseren zodat u zelf kunt leren vliegen.

 • Speed Flying

  Speed Flying
  Dit is relatief een nieuwe sport (5jaar). Ofschoon deze sport als extreem wordt beschouwd is het de beoefenaar van deze sport die de extremiteit bepaalt. Bent u een ervaren skiër op rode pistes onder alle sneeuw-omstandigheden dan kunt u wellicht een “ vlucht” maken.

 • Beklimmen van bevroren watervallen

  Beklimmen van bevroren watervallen
  Het skigebied van Peisey-Vallandry staat ook bekend om het beklimmen van bevroren watervallen. Er zijn groepen voor beginners en voor de zeer ervaren klimmers zijn er uitdagende trips mogelijk. U ziet : voor elk wat wils.

Het weer in Vallandry

Webcams Vallandry

 • Les Arcs Vanoise Express

 • Les Arcs Grizzly

Links